Numer postu:#33przez arnold » Pt 16:01, 17 paź 2014
Jeśli różnią się tylko charakterystyką to czemu nie. Znowu u mnie telepie się coś jakby coś luźnego w bagażniku lub niedomknięta klapa. A to luz tloka w sprężynie gazowej w klapie. Odzywa się gdy ma fazy.
Numer postu:#34przez Rejmi » Cz 11:02, 23 paź 2014
na dniach podejmuje czynnosci zmierzajace do wyeliminowania stukania (teraz juz tyl stuka i na mniejszych i na wiekszych nierownosciach) czyli zakupilem amortyzatry KYB gazowe i bede je wymienial
jak to nie poskutkuje to amba... nie mam wiecej pomyslow co moze takie rozne stukania powodowac
a swoja droga zakupilem te KYB`y po niespelna 102 zl za sztuke
amorki zmienione robota banalna zdziwilem sie bo 2,5 roku a sruby odkrecily sie jak nowki
i nastala cisza amorki fabryczne wg mnie obdarzone w gratisie wada konstrukcyjna tulei gornej, gdy zrobie fotki to podrzuce - by zobrazowac w czym problem
Numer postu:#36przez Rejmi » Pn 10:35, 27 paź 2014
tak oto wyglada gorne ucho tylnego amortyzatora fabrycznego po 40 kkm
jak widac tuleja - jej gumowa czesc - nie jest pelna a posiada dwie symetryczne przerwy (nad i pod wewnetrzna tuleja metalowa) efekt wg mnie jest taki ze z zalozenia takie rozwiazanie powoduje bardzo szybkie wybijanie sie wewnetrznej metalowej tulei
Numer postu:#37przez BoskiCoolo » Pt 15:51, 05 gru 2014
u mnie słychać taki jakby odgłos gumy po najechaniu na przeszkodę właśnie z tyłu, diagnosta powiedział że śruby mocujące tuleje tylnej belki od nowości nie rozbierane się po zapiekały, radził je odkręcić i przesmarować w środku, ile w tym prawdy nie wiem ale zabawy dość sporo... więc zrezygnowałem z tych udziwnień
Numer postu:#38przez misiek775 » Pt 18:13, 05 gru 2014
Ja przy wymianie amortyzatorów trafiłem właśnie na zapieczoną śrubę w tulei - tuleja kręciła się razem ze śrubą i teraz najgorsze - nie można było odciąć łba śruby bo trzeba ją wykręcić a amortyzator siedzi w widełkach. Musiałem odciąć mocowanie amortyzatora, później gumę i przeciąć wewnętrzną tuleję. Później nowa śruba i złożone wszystko na smar miedziowy. Banalna sprawa jaką jest wymiana amortyzatorów zakończyła się robotą na kilka godzin.