Numer postu:#17 przez rosomak » Wt 17:44, 30 lip 2013
No to ci powiem, że w okolicach Krakowa są drogie warsztaty. Jak się u siebie pytałem to max mi mówili 70 - 80 zł za stronę. No chyba że ceny tak poszybowały w ciągu roku.
Numer postu:#19 przez mich43l » Wt 20:06, 30 lip 2013
Powiem wam że jeżeli macie klucze nasadowe + ściągacz do sprężyn + podnośnik i trochę czasu to wymiana zajmuje jakieś 4 piwka ("mały bóbr") / Wiadomo początki są trudne dlatego też polecam zaopatrzyć się w 2 x czteropaki
Numer postu:#20 przez kupusso » Wt 21:12, 30 lip 2013
Nie da się w Pandzie wymienić łożysk i poduszek bez wyjmowania całej kolumny?
W Seacie odkręciłem górne mocowanie co by wyszło z kielicha, wcześniej popuściłem nakrętkę od tłoczyska amortyzatora, ścisnąłem sprężynę, opuściłem całość z wahaczem na dół i bez problemu wszystko wymieniłem.
Numer postu:#22 przez kupusso » Wt 21:58, 30 lip 2013
U mnie też tak jest z gniazdem na imbus w środku. Ścisnąłem sprężynę i odkręciłem tą nakrętkę, poźniej całość opuściłem i zdjąłem tylko poduszkę z łożyskiem, nie ruszając z miejsca sprężyny.
Numer postu:#25 przez Dorian1.1 » Wt 23:52, 30 lip 2013
Forsaken napisał(a):No i czy trzeba oba wymieniać a po wszystkim robić zbieżność?
Zazwyczaj wymienia się tę którą ma się uszkodzoną aczkolwiek powinno zmieniać się oba.
Do wymiany w pandzie jest niezbędne wyciągnięcie amorka co za tym idzie teorytucznie trzeba jechać na zbieżność w praktyce jedzie tylko ten kto ma za dużo kasy lub wrażenie że go ściąga w którąkolwiek ze stron.
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-) Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-) http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
Numer postu:#30 przez Dorian1.1 » Śr 23:12, 31 lip 2013
Ori to ori warto kupić za tę cene A SKF to równie dobra firma.
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-) Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-) http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się