Jako że nikt nie odpowiedział to po dwóch dniach kablologi stosowanej

i konsultacji z teściem (elektrykiem) nadeszło rozwiazanie podłączenia szyby

. Ponieważ na obydwóch przewodach silnika szyby w stanie spoczynku była masa trzeba było zastosować przekaźnik. Przedstawiam schemat:

Do styku 85 przekaźnika podłączyłem +12V po stacyjce tak jak był podłączony sterownik szyby. Na styk 86 dałem masę (w ten sposób zasilona zostaje cewka po zapłonie). Następnie rozciąłem przewód który idzie do silnika szyby ten na którym ma być " + " i wstawiłem przekaźnik. Do styku 30 przekaźnika podłączyłem przewód idący ze sterownika który szedł do silnika szyby, a ten odcięty do styku 87. Do styku 87 podłączyłem również
żółty przewód który wychodzi z modułu domykania szyb który podaje " + ". W momencie zamykania z pilota centralnego zamka centralka wysyła 30 s. impuls " - " do modułu domykania szyb. Z kolei ten podaje na styk 87 przekaźnika " + " przez ok. 8 s.
Tak samo podłączyłem drugi przekaźnik z tą różnicą że przewodem sterujacym z modułu jest przewód szary. Moduł domyka najpierw lewą szybę a następnie prawą. Po wykryciu zamknietej szyby przechodzi do drugiej. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce moduł odcina zasilanie by nie robiło się zwarcie.
Centralny zamek to Noxon T5 a moduł domykania szyb to Carprotect.