Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
bladii77 napisał(a):le wasze samochody palą po przejechaniu na instalacji 100 tys. km wtedy dopiero można mówić ile naprawdę samochód spala, a teraz jak instalacje macie nowe to spalanie wychodzi małe
Moja Panda ma 145000 na liczniku... Instalacja zakładana u dilera. Co ma przebieg do spalania??? Większy wpływ mają regularne przeglądy instalacji.
olo 1 napisał(a):u nas jak widzą tartarini to gazowniki bramy zamykają
olo 1 napisał(a):A i jeszcze jedno,paliwa mam zawsze "na full",odpala na benzynie i potem sam przełącza się na gaz,jadę 2 zbiorniki gazu na 1 zbiornik paliwa i nigdy nie miałem problemów ani z pompą paliwa,wtryskami czy gazem
Mich@ł napisał(a):Nie straszcie mnie bo ja muszę podjechać na regulację tartarini... W sumie kabelek do niej mam, ale u mnie jest śruba zamiast krokowca (poprzedni właściciel z jakiegoś powodu zmienił) więc interface chyba na niewiele mi się zda bo i tak regulacja jest manualna.
Ew myślałem jeszcze aby kupić krokowca i go spróbować wsadzić zamiast śruby, kabel do niego jest pociągnięty więc powinno śmigać tylko z tego co mi mówili gazownicy to nie zawsze krokowiec jest lepszy od zwykłej poczciwiej manualnej śruby....
Mich@ł napisał(a):johnydeep, ilu gazowników tyle opinii Ale śruba myślę że też ma swoje zalety (mniej do popsucia) i pewnie też się sprawdza, w niektórych instalacjach
Ale osobiście będę chciał raczej zaryzykować i kupić silnik krokowy bo może to pomoże na spalanie. Obecnie w mieście potrafi mi spalić 11-12 l więc pod tym względem to lekka przesada
Pewnie zamówię takie coś:
http://allegro.pl/sonceboz-silnik-silni ... 79480.html
Na razie i tak muszę do gazownika podjechać założyć wlew gazu bo jak sciągałem zderzak to musiałem go "wyciąć" bo nie dało się go w żaden sposób wykręcić
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości